În Vietnam mai multi oameni cu budismul. În zilele de sărbătoare speciale, cum ar fi Anul Nou.Oamenii fac mâncare tradicțional pentru memoria strămoșilor și zeilor.Unul dintre acele mâncare este ”Nem”
Există mai multe tipuri diferite de ”Nem”, Depinde de miez de nem , fiecare regiune are Clasificarea diferit.”Crab Nem” este clasificarea,el a votat de CNN ca unul dintre mâncare strada cele mai delicioase Asia.
Eu fac ”nem” cu carne de porc și fără carb.
Ingrediente::
- Carne de porc : 200g.
- Fidea de bob Longkou :30g. ( voi puteți să cupărați în supermarketul, în zona sunt produse din Asia )
- Foi de orez din Vietnam : 10 buc.
- Lemn ureche : 10g.
- 1 morcov mi
- ½ ceapă
- 1 oua
- Apă caldă cu puțin lămâie ( pentru cînd prăjiț este fragil )
- Condimente : 2 linguri de ” nước mắm – sos exotic food din peste ”
1 lingur de glutamate
½ lingur de sara
½ lingur de zahăr
1-2 lingur de piper negru boabe
2 catei de usturoi, rasi
1 ceapa rosie, rasi
Instructiuni:
- Fierbe apa cu Fidea de bob ,apoi tăait cu 1,5 cm.
- Tocat marunt carne de porc, lemn ureche , ceapă și morcov.
- Se combina totul cu condimente și oua. Folosesc betisoarele pentru amesteca.
- Tăaite foi de orez în două.Folosesc 1 prosoape umede stors uscat în tăiere bord.Dați foi de orez în apă cu lămâie repede (1 moment).Apoi dați ei în prosoape pentru absorbant apă cu două fețe.
- Luați 1 ligur de amestecat set pe foi de orez.Apoi lucrează la fel ca photografie.
- Final , Incalziti uleiul timp de 4 minute, Dați Nem în uleiul.
Potă bună ^_^